Chciałabym Wam napisać o właściwościach królowej naszych stołów a mianowicie herbacie. Jak do tej pory jest numerem jeden na naszych stołach. Pierwszym pytaniem podczas wizyty znajomych czy rodziny jest......
Przysłowia mądrością narodu, to zawsze mi moja babcia powtarzała. Stare amerykańskie przysłowie mówi „An apple a day, keeps the doctor away” - Jabłko dziennie gwarancją zdrowia.
Kto...
Kojarzy nam się często z nieprzyjemnym oddechem palącym smakiem i rzeką łez podczas jej krojenia. Używamy jej w naszej kuchni niemalże w każdej potrawie od sałatek przez omlety, zupy, pieczenie itp. Ale czy...
Śledzie to jedno z dań, które króluje na naszych stołach podczas wigilii. Przyrządzamy je na różne sposoby. A oto moja wersja na śledzika:)
Śledzie ze szpinakiem i rukolą...
Znane z wyjątkowych właściwości - jagody. Dary lata usuwające z organizmu toksyny. Bogactwo witamin z grupy B. Nasze babcie traktowały je jako lek na wiele chorób. Niektórzy naukowcy twierdzą, że są...
Makaron domowej roboty to bardzo smaczny i zdrowy dodatek do wielu potraw. Aby zrobić makaron domowym sposobem, potrzebujesz jajek, mąki i soli. Wymieszaj składniki na gładkie ciasto, a następnie rozwałkuj ciasto na...
Jak jest u Ciebie?
„Smaki Domu” zaczynają się od zapachu. Jeszcze zanim coś trafi na talerz, kuchnia mówi do nas ciepłem piekarnika, skwierczeniem patelni, parą znad garnka. To język,...
Kuchnia jest najbliższym nam laboratorium. Zamiast białych fartuchów mamy lniane ściereczki, zamiast probówek — łyżki i miski, a zamiast wykresów — uśmiechy przy stole. W tym laboratorium...








